بازار قیصریه در لار مانند اکثر بازارهای ایران در مرکز شهر واقع شده است. از آنجایی که در معماری سنتی ایران، ارتباط بین بازار و سایر مراکز مهم شهری از اهمیت بالایی برخوردار بود می توان بازارها را از مهمترین بخش های هر شهر دانست. در اکثر شهرهای ایران زندگی روزمره و کسب و کار به طور کامل به بازارها و فعالیت آن ها وابسته است. شهرستان لارستان و به خصوص شهرهای لار و حومه آن، از شهرهایی هستند که بازار در آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
لارستان در جنوب ایران واقع شده و آب و هوایی گرم و خشک دارد. اگرچه کشاورزی در این منطقه رونق چندانی ندارد اما قرار گرفتن بین دو شهر بزرگ شیراز و بندرعباس، لارستان را به مرکز اقتصادی مهم در بخش جنوبی ایران تبدیل کرده است. شهر لار در جاده ای مهم واقع شده که مرکز ایران را به تنگه هرمز در خلیج فارس متصل می کند. لارستان شهر ثروتمندی است چون برای قرن ها بسیاری از مبادلات تجاری با کشورهای عربی اطراف خلیج فارس از طریق لار صورت گرفته است. عملکرد بازار در این شهر حیاتی و بسیار با اهمیت بود و به همین دلیل معماران تصمیم به ایجاد بازاری به نام بازار قیصریه گرفتند.
تاریخچه بازار قیصریه
بر اساس یافته های تاریخی، بازار قیصریه در لار، قدیمی ترین بازار در ایران است. این بازار مجموعه کاملی از هنر معماری ایرانی است که پیش از دوران صفویه آغاز و تا دوران قاجار ادامه داشت. چندین کاروانسرا در اطراف این بازار وجود داشت که امروزه تبدیل به اقامتگاهی برای تاجران و مسافران شده است. زمین لرزه سال 1960 در آن منطقه آسیبی به بازار و کاروانسراهای اطراف آن نرساند، بنابراین می توان گفت که بازار سنتی لار دارای ساختار محکم و مقاومی است.